Trenutno pregledavate Edukativno putovanje u Kutjevo

Edukativno putovanje u Kutjevo

Edukativno putovanje u Kutjevo

U subotu, 29. ožujka 2025., Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko” iz Virovitice organizirala je edukativno putovanje u dvije poznate vinarije – Vinariju Kutjevo i Vinariju Krauthaker. Cilj ovog putovanja bio je bolje upoznavanje s vinogradarskom tradicijom te procesima proizvodnje vrhunskih vina u ovom renomiranom vinogorju.

Posjet Vinariji Kutjevo

Naše putovanje započelo je posjetom Vinariji Kutjevo, koja se može pohvaliti stoljetnom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Tijekom obilaska, stručni vodič nas je proveo kroz impresivne podrume, gdje smo saznali više o povijesti ove vinarije, koja seže sve do 13. stoljeća. Također smo imali priliku degustirati pet pažljivo odabranih vina iz njihove ponude, među kojima je posebno oduševila graševina, prepoznata kao jedno od najvažnijih bijelih vina ovog kraja.

Posjet Vinariji Kutjevo

Naše putovanje započelo je posjetom Vinariji Kutjevo, koja se može pohvaliti stoljetnom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Tijekom obilaska, stručni vodič nas je proveo kroz impresivne podrume, gdje smo saznali više o povijesti ove vinarije, koja seže sve do 13. stoljeća. Također smo imali priliku degustirati pet pažljivo odabranih vina iz njihove ponude, među kojima je posebno oduševila graševina, prepoznata kao jedno od najvažnijih bijelih vina ovog kraja.

Posjet Vinariji Krauthaker

Nakon Kutjeva, uputili smo se u Vinariju Krauthaker, koja je poznata po inovativnom pristupu u vinogradarstvu i širokoj paleti sorti grožđa koje uzgajaju. Tijekom obilaska podruma, upoznali smo se s načinima proizvodnje njihovih vina, kao i s brojnim uspjesima koje su ostvarili na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Degustirali smo deset vrhunskih vina uz prigodne zalogaje poput sira, kruha i kulenove seke, što je dodatno obogatilo naše iskustvo.

Ručak u restoranu Zlatni lug

Nakon vinskog dijela programa, posjet smo završili zajedničkim ručkom u restoranu Zlatni lug u Emovcima. Uživali smo u bogatom jelovniku koji je uključivao goveđu juhu, razne mesne specijalitete i tradicionalne priloge. Za kraj, poslužene su ukusne knedle, čime je naše edukativno putovanje završilo u pravom gastronomskom tonu.

Ovo putovanje bilo je prilika za učenje, razmjenu iskustava i uživanje u vrhunskim vinima. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima!

 

Odgovori